Новини
Офіційно

Мешканцям Хмельниччини буде простіше відновити водійське посвідчення

Якщо ви хочете оновити своє водійське посвідчення або відновити його у випадку втрати, замовити ці послуги незабаром можна буде, не виходячи з дому. 

Відповідні зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами було внесено постановою Кабінету Міністрів України, яка сьогодні набула чинності. Ці зміни дозволять українцям обміняти посвідчення водія та отримати його після втрати чи викрадення через електронний кабінет водія або Єдиний державний портал адміністративних послуг.

В електронному кабінеті водія можна замовити:

  • обмін посвідчення водія, виданого вперше на 2 роки, після закінчення строку його дії;
  • обмін посвідчення водія в разі непридатності його для подальшого користування;
  • обмін посвідчення водія в разі зміни персональних даних особи;
  • отримання посвідчення водія замість утраченого або викраденого.

Проте перераховані послуги будуть доступні онлайн для власників посвідчень водія, виданих після 2013 року.

Як отримати послугу?

  • Після авторизації в електронному кабінеті водія подати заяву в електронній формі.
  • До заяви додати електронні копії документів, що підтверджують зміну персональних даних (за потреби), і чинної медичної довідки форми 083/о.
  • Заява підписується кваліфікованим електронним підписом (КЕП) особи.

У випадку, якщо заява та документи успішно пройдуть перевірку за всіма передбаченими державними реєстрами та базами, громадянин отримує відповідне сповіщення. Відмовлення в наданні послуги можливе з ряду причин, що передбачені постановою.

Отримати посвідчення водія громадянин зможе позачергово в територіальному сервісному центрі МВС, зазначеному в його електронній заяві.

Стежте за нововведеннями реформи на сайті Головного сервісного центру МВС. За консультаціями звертайтеся на офіційну сторінку в Facebook або за телефоном (044) 290-19-88.

Довідка: Електронний кабінет водія (ЕКВ) – це онлайн-сервіс, який надає всю актуальну інформацію про ваші транспортні засоби, а також можливість скористатися деякими послугами сервісних центрів МВС онлайн. Він запрацював у грудні 2018 року. Авторизуватись в ЕКВ можна за допомогою КЕП, BankID або MobileID. Користувачі ЕКВ можуть дізнатися інформацію про власні посвідчення водія та транспортні засоби, перевірити історію штрафів та сплатити їх. Також в ЕКВ можна зареєструватися в електронній черзі на отримання послуг у сервісних центрах МВС, замовити безкоштовну чи платну послугу перевірки транспортного засобу за його VIN-кодом та індивідуальний номерний знак.

Читайте також: На Хмельниччині на військовий аеродром прибули нові охоронці

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм, у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter