Новини
Армія

На Хмельниччині на військовий аеродром прибули нові охоронці

В підрозділ охорони бригади тактичної авіації імені Петра Франка, що дислокується у Старокостянтинові на Хмельниччині, прибуло молоде поповнення строковиків. Вони пройшли підготовку та склали присягу у Навчальному центрі Повітряних Сил Збройних Сил України.

Для потреб військовослужбовців в підрозділі створені належні побутові умови. Заняття з поповненням проводять досвідчені сержанти та командири взводів.

Для занять спортом в казармі обладнаний невеличкий спортивний куточок, де всі бажаючі можуть підвищувати свою фізичну натренованість. Адже служба у підрозділі охорони нелегка, і пов’язана з постійними фізичними навантаженнями.

Серед прибулих – Каран Сінгх з Херсону. Зі школи хлопець мріяв про військову службу. Щоб потрапити до війська у 18 років, хлопець «закидав» військкомат численними заявами, а батько підтримав вибір сина. Молодий солдат мріє набратись військового досвіду та з часом потрапити служити у бригаду, що виконує бойові завдання на Сході. Йому за приклад – рідний дядько, який на війні уже тривалий час та має бойовий досвід.

Одесит Олександр Паньков закінчив морський транспортний ліцей. Він брав участь в діяльності громадських організацій патріотичного спрямування. В армію пішов добровільно. І теж мріє стати професійним військовим в подальшому.

Відслужу строкову, підпишу контракт в частині морської охорони кордону в рідній Одесі, – каже юнак.

Командир підрозділу капітан Дмитро Ковальчук цілком задоволений цього річним поповненням.

– Головне для мене, що всі хлопці не ховались, а навпаки – троє з них  виявили бажання служити у вісімнадцять років, – зауважує молодий офіцер.

Ротний сподівається, що поповнення швидко адаптується і увіллється в потужний колектив підрозділу, який цього року здобув почесне звання «Кращий підрозділ охорони аеродрому Збройних Сил України» на змаганнях, які проходили у місті Чугуєві, що на Харківщині.

Сергій Жмурко, фото автора.

#АрміяInform_Хмельницький.

 

Нагадаємо, на старокостянтинівському військовому аеродромі бригади тактичної авіації випробовували безпілотний авіаційний комплекс Bayraktak ТВ2.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter