Новини
Суспільство

На Хмельниччині з’явиться пам’ятка природи площею 97,3 га

Задля збільшення площі природно-заповідного фонду на Хмельниччині розробили проект створення комплексної пам’ятки природи місцевого значення “Гусикова гора” площею 97,3 га. Про це повідомили в облдержадміністрації.

“Гусикова гора” розташована за 1,5 км від села Кам’янка Городоцького району. Територію зарезерво­вано для наступного заповідання рішенням 14-ї сесії обласної ради народних депутатів від 25.12.1992 року № 7 з метою збереження окремої безлісої товтри, вкритої лучно-степовою рослинністю, що виконує кліматорегулюючу функцію.

Як додали в ОДА, також розробляється проєкт створення зооло­гічного заказника “Яцко­вецький” площею 70 га, який розташований в долині річки Студениця на околи­цях села Яцківці Дунаєвецького району. Територія заказника – це місце концентрації материнської колонії підковоноса малого у період його розмно­ження. У штольні Яцковецькій щорічно зимують 10 видів кажанів, яких зане­сено до Червоної книги України.

Зауважимо, що на сьогодні у структурі природно-заповідного фонду області нарахову­ється 522 об’єкти загальною площею 328493,48 гектара. Загальнодержавний статус надано 42 об’єктам природно-заповідного фон­ду, статус місцевого значення – 480.

Нагадаємо, світлини хмельницького фотографа перемогли у конкурсі «Вікі любить Землю».

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter