Новини
Події

Суд на Хмельниччині позбавив права керування водія рейсового мікроавтобуса

Чемеровецький районний суд на 3 місяці позбавив права керування транспортом водія рейсового мікроавтобуса. Про це повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Суд визнав винним водія рейсового мікроавтобуса у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення – і позбавив його права керування транспортними засобами на 3 місяці.

Як встановив суд, цьогоріч 11 листопада водій мікроавтобуса «Mercedes Benz», що виконує пасажирські перевезення на міжобласному маршруті, порушивши пункт 31.3б Правил дорожнього руху України, своєчасно не пройшов обов’язковий технічний контроль свого транспортного засобу.

При цьому протягом року він вже піддавався адміністративному стягненню за частиною 2 статті 121 КУпАП (керування водієм транспортним засобом, який використовується для надання послуг з перевезення пасажирів, що має несправності, передбачені частиною першою цієї статті, або технічний стан і обладнання якого не відповідають вимогам стандартів, правил дорожнього руху і технічної експлуатації).

Постанова не набрала законної сили і може бути оскаржена до апеляційного суду.

Нагадаємо, на Хмельниччині не випустили на маршрути 30 автобусів через незадовільний технічний стан.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter