Новини
Здоров’я

У Хмельницькому стартувала кампанія з вакцинації проти дифтерії

У Хмельницькій міській раді стартувала кампанія з вакцинації проти дифтерії. З початку тижня щеплення зробили працівникам департаменту освіти, управління ЖКГ та ЦНАПу. Про це йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

“Я навіть не відчув укол. Таке враження, що й не кололи. Аж поки не показали слід від уколу, не вірив. Кожен, хто контактує з людьми, повинен вакцинуватися, щоб убезпечити себе і оточення”, – розповідає заступник начальника управління організаційно-інформаційної роботи і контролю Ігор Мельничук. 

Щеплення від дифтерії та правця мають робитися раз у 10 років. Як розповідають медики, вакцина безпечна. Тож в поліклініки запрошують тих, хто давно не вакцинувався.

Заступник міського голови Андрій Бондаренко розповідає, що одразу погодився на вакцинацію, коли дізнався про кампанію.

“Я вважаю, що це дуже необхідно. Сам стикався з такими випадками в житті, коли вакцинація рятувала людей. Я робив щеплення, коли літав у центральну Африку. Якраз в той момент, коли я там був, там була епідемія жовтої лихоманки. Думаю, саме щеплення мене врятувало”, – розповів Андрій Бондаренко.

Щеплення безкоштовне і його можна зробити у будь-який час в міських поліклініках.

За день вакцинували майже 80 працівників структурних підрозділів. Загалом, до кінця тижня планують вакцинувати 210 працівників міської ради.

Детальніше – у сюжеті МТРК “Місто”:

На щеплення — усім колективом

У Хмельницькій міській раді стартувала кампанія з вакцинація проти дифтерії. З початку тижня щеплення зробили працівникам департаменту освіти, управління ЖКГ та ЦНАПу. Нині мобільна бригада ПМСД № 1 працювала у міській раді. Вакцинували майже 80 працівників структурних підрозділів. Чергове щеплення від дифтерії та правцю отримав і Хмельницький міський голова Олександр Симчишин. Загалом, до кінця тижня планують вакцинувати 210 працівників міської ради. #Хмельницький, #Хмельницька_міська_рада, #вакцинація, #дифтерія, #щеплення, #мобільна_бригада_Хмельницького_міського_центру_ПМСД_1

Опубліковано МТРК "Місто" Середа, 27 листопада 2019 р.

Нагадаємо, раніше у 46-річного мешканця Чемеровецького району підтвердили дифтерію. 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter