Новини
Новини ОТГ

У Красилові визначилися з проектами, які реалізують за кошти громадського бюджету

На участь у громадському бюджеті надійшло 23 проекти від жителів Красилівської ОТГ. Загальна сума заявлених проектів – 1 мільйон 49 тисяч 788 гривень. Всі проекти отримали позитивну оцінку від Координаційної ради з питань Громадського бюджету Красилівської громади та були допущені до голосування. Голосування за проекти тривало з 18 по 24 листопада 2019 року. Всього проголосувало 4286 осіб. 

Відбір проектів-переможців проводився у 2 етапи:

  • на першому етапі було проведено відбір трьох проектів зі старостинських округів, які набрали найбільшу кількість голосів;
  • на другому етапі відбір проводився зі всіх проектів, що залишились після 1 етапу на загальних підставах.

У першому етапі відбору взяли участь 10 проектів, подані від старостинських округів. Відповідно до кількості набраних голосів проектами-переможцями у цьому етапі стали такі проекти:

  • “Маленька казка для дітей та дорослих” (дитячий ігровий комплекс – майданчик), с. Кульчини. Вартість проекту – 50 000 гривень. Кількість голосів – 568.
  • Інтерактивний розважально-ігровий простір “Мрія”, с. Заставки. Вартість проекту – 49 067 гривень. Кількість голосів – 288.
  • Спортивний майданчик “Sport life”, с. Дружне. Вартість проекту – 50 000 гривень. Кількість голосів – 282.

У другому етапі відбору взяли участь 20 проектів. Відповідно до кількості набраних голосів та наявного фінансового ресурсу було відібрано ще 7 проектів:

  • Облаштування мистецького простору учнівської творчості в актовій залі Красилівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1. Вартість проекту – 50 000 гривень. Кількість голосів – 684.
  • Створення медіатеки Красилівської ЗОШ І-ІІІ ст. №4 ім. П. Кізюна як центру інформаційної інфраструктури освітнього закладу. Вартість проекту – 50 000 гривень. Кількість голосів – 316.
  • Ігровий майданчик у ДНЗ №1. Подаруймо дітям щасливе дитинство! Вартість проекту – 49 800 гривень. Кількість голосів – 287.
  • Спорт – здоров’я, спорт – це сила, що дає усім нам крила, с. Кульчинки. Вартість проекту – 50 000 гривень. Кількість голосів – 268.
  • Створення ландшафтного дизайну на території Красилівського НВК “Гімназія та ЗОШ І ступеня”. Вартість проекту – 50 000 гривень. Кількість голосів – 252.
  • Мультимедійна дошка — один з сучасних та ефективних методів музичного навчання (Красилівська Дитяча школа мистецтв). Вартість проекту – 45 999  гривень. Кількість голосів – 236.
  • Спортивний майданчик (центр села Чепелівка). Вартість проекту – 49 500 гривень. Кількість голосів – 183.

Крім того, секретар координаційної ради Валерій Лось виступив з пропозицією рекомендувати міській раді включити проекти, що не увійшли до громадського бюджету, в Програму соціально-економічного розвитку громади на 2020 рік та реалізувати їх у разі наявності відповідних фінансових ресурсів.

Читайте також: На заводі в Красилові виготовляють штурмові гвинтівки для спецпідрозділів ЗСУ

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter