Новини
Увага!

Ожеледиця і сніг: водіїв Хмельниччини попереджають про небезпеку

На Хмельниччині, за інформацією УкрГідрометцентру, вдень 2 грудня та протягом доби 3 грудня очікується сніг, місцями налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця (І рівень небезпечності жовтий). Утворення снігового покриву висотою 3-8 см. Про це повідомляють в управлінні з питань цивільного захисту населення Хмельницької ОДА.

“Такі погодні умови можуть привести до погіршення видимості на дорогах, ускладнюватимуть роботу енергетиків, зв’язківців, автомобільного та електротранспорту, комунальних служб, порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць”, – наголошують в управлінні.

Зважаючи на синоптичний прогноз, учасникам дорожнього руху за таких погодних умов необхідно бути максимально уважними та обережними.

Нагадуємо водіям про суворе дотримання Правил дорожнього руху.

Будьте пильними за кермом, не здійснюйте різкі маневри, обирайте безпечну швидкість руху, уникайте різкого гальмування, дотримуйтеся інтервалу та дистанції, обережно рухайтеся на спусках і підйомах, не забувайте вмикати ближнє світло фар, протитуманні ліхтарі, користуватися пасками безпеки.

Враховуйте, що автомобілі перед Вами можуть втратити зчеплення на слизькій дорозі.

Не будьте занадто самовпевнені за кермом і на посипаній дорозі, бо посипка може лежати нерівномірно.

Також просимо водіїв не залишати автотранспорт на проїжджій частині, особливо в нічний час. Це не дає можливості працювати спеціальній техніці та створює перешкоди іншим учасникам дорожнього руху.

Бережіть власне життя та життя своїх рідних!

Нагадаємо, через ожеледицю у Хмельницькому стаються ДТП і травмуються люди.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter