Новини
Культура

У Хмельницькому в одному концерті поєднали емоції скрипки та яскравість танцю (ФОТО, ВІДЕО)

Фантастичне поєднання музики і танцю, надзвичайних мелодій та запальних рухів, автентики та модернізму – вечір 28 листопада надовго запам’ятається поціновувачам талантів хмельницької скрипальки Майї Онищук та академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля», які відвідали шоу Violin & Dance.

Попри відсутність аншлагу, зал Хмельницької обласної філармонії після кожного виступу здригався від шалених овацій, а від захопленого тупотіння глядачів дрижала підлога. Концерт у новому форматі, в якому емоції скрипки поєдналися з яскравістю танцю, дав можливість хмельничанам поринути в традиції українського танцю не лише Поділля, а й Волині, Карпат…

Майя Онищук потішила глядачів не лише надзвичайним мелодіями скрипки, а й своєрідним батлом, який влаштувала, змагаючись у вправності з музикантами оркестру.

Здійснилася цього вечора і давня мрія скрипальки.

«Я мріяла про це, відколи народилася моя донька Софія. Мріяла про те, щоб виступити з нею на одній сцені. І ось сьогодні моя мрія здійснилася», – так оголосила про виступ доньки артистка.

І хоч Софія виконувала пісню «Черевички» сама, та мама за лаштунками неабияк хвилювалася та подумки їй допомагала.

Не лише на хмельничан того вечора чекали сюрпризи. Несподіванкою для Майї Онищук став приємний подарунок від представниць Громадської організації «Бути жінкою», які вручили артистці не лише подяку за активну участь та меценатство у проектах для дітей з особливими потребами та з багатодітних сімей, а й відзнаку.

Читайте також: Діалог між жіночим та чоловічим поглядами на мистецтво показали у Хмельницькому

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм, у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter