Новини
Дозвілля

Хмельницький знову першим засвітив новорічну ялинку (ФОТО)

Ніде яблуку впасти – це про центр Хмельницького вчора, 1 грудня, коли у місті відкрили Різдвяний ярмарок і знову першими в Україні засвітили головну ялинку міста. Хвилини за 10 до запланованого відкриття, крізь щільний натовп, який згуртувався поблизу сцени та навколо ялинки, хмельничанам доводилося пробиратися з чималими труднощами. Цьогоріч сцену поставили не на звичному вже місці, через що багатьом хмельничанам доводилося лише здогадуватися про те, що там відбувається. Концертна програма цього року складалася з театралізованої постановки та виступів місцевих артистів. Тож у другій половині святкового вечора хмельничани мали змогу «відірватися» та зігрітися під виступи гуртів Мотор’Ролла, Stanza, Zворотня Dія, Grace та інших.

Головною принадою цього вечора був все ж, напевно, момент, коли засвітилася ялинка, бо одразу потому, як засяяли гірлянди, частина хмельничан почала потроху розходитися. Одні попрямували до будиночків з різноманітними наїдками та напоями, хтось вирушив гуляти у парк, хтось поспішив до туалетів. Їх, до речі, не зважаючи на відкриття ярмарку, у парку так і не побільшало, тож людям довелося постояти у черзі.

Новорічні будиночки, в яких традиційно на ярмарку торгують сувенірами та їжею, розділилися не лише тематично, а й за кількістю покупців біля них. І якщо біля сувенірки було досить вільно, то до торгових точок з наїдками вишиковувалися черги. До того ж, з десяток столиків, розставлених на фудкорті не могли вмістити всіх бажаючих підкріпитися, тому чимало хмельничан з напоями та стравами шукали місця у парку на лавочках, а дехто мостився на гранітних парапетах клумб.

У сувенірних крамницях цьогоріч поруч з традиційними новорічними прикрасами – величезний вибір різноманітних мишенят – символу наступного року – іграшки, підвіски, магніти тощо. Є й оригінальні вироби з дерева – підвіски, блокноти, та навіть величезний оригінальний гараж для іграшкових машинок.

Традиційно на ярмарку чимало фотозон. А вулицю Проскурівську ввечері, як і минулого року, освітлюють фігурки людей та цьогорічна новинка – інсталяція «2020», біля якої можна не лише сфотографуватися, а й пройти крізь неї.

Нагадаємо, Різдвяний ярмарок у Хмельницькому працюватиме до 19 січня наступного року. Протягом цих майже двох місяців на хмельничан чекає чимало заходів та розваг.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter