Новини
Суспільство

Подільських волонтерів привітали зі святом (ФОТО)

5 грудня весь світ відзначає міжнародний День волонтера. В перекладі з англійської слово «волонтер» буквально означає «добровільний помічник». International Volunteer Day, як свято, було встановлене за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН у 1985 році.

Традиція відзначати заслуги вітчизняних волонтерів поширилась в Україні після відповідної постанови Кабінет Міністрів України 2003 року.

Сьогодні в приміщенні обласного науково-методичного центру культури і мистецтв представники керівництва області нагородили місцеву волонтерську громаду.

Вклад волонтерів у розбудову країни, допомогу її громаді особливо помітно за час війни з РФ.

Не за обов’язком, а за власною волею, покликом душі активісти українського волонтерського руху і сьогодні простими діями рятують життя й долі захисників України.

І хоча волонтерський рух України почав розвиватись у 90-х роках, сьогодні добровольців називають мобільною резервною армією України. Кошти, медикаменти, одяг й продукти харчування на часі продовжують збирати для наших солдат не батьки й родичі, а сторонні, проте не байдужі люди.

Неповторні мистецькі сувеніри волонтери отримали від арт-спільноти – мистецької сотні «Рух до перемоги». Майя Оніщук, Оксана Радушинська, які самі є почесними волонтерками та арт-рятівницями буднів української армії, також привітали добровольців.

Співчуття, віра в кращі людські якості та бажання зробити цей світ ліпшим – вийняткові якості наших волонтерів.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter