Новини
Події

Хмельницький ресторан у кулінарному проєкті дав друге життя забутим продуктам

Вдруге в цьому році хмельницькі ресторатори взяли участь у кулінарному проєкті «13 шефів», головна мета якого – навчити кухарів ділитися знаннями між собою і відродити кулінарну культуру та традиції.

Цього разу проєкт завітав до хмельницької «Ресторації Шпігеля». Страви, приготовані у закладі, подарували новий смак для, здавалось би, знайомих та звичних продуктів.  До прикладу, навіть звичайний буряк, приготований в рамках проєкту кухарями закладу, виглядає та смакує направду розкішно. У страву додали насіння лободи – того локального продукту, який був незаслужено забутий, але шанувався нашими предками.

Організаторка проєкту «13 шефів» Олена Павлова вважає: українці останнім часом незаслужено забули чимало продуктів, котрі раніше були топовими для повсякденного меню.  Конкурс «13 шефів» якраз і дає можливість повернути їх до ужитку. Адже вони не лише смачні, а й корисні.

Кухарі ресторану не бояться поєднувати продукти, що, на перший погляд, складно комбінуються. Але саме  такі мікси найбільше запам’ятовуються. Як от ніжний запечений гарбуз із яскравим на смак сиром «буррата» від місцевих виробників. Або каша з ярої пшениці зі шпинатом – мало хто замислювався, що це неймовірно вдалий синтез, особливо у поєднанні з філе коропа під цибулевим соусом.

Ризикнули у «Ресторації Шпігеля» і приготувати такий досить примхливий продукт, як яловиче серце. Аби зробити його м’яким, застосовували особливу технологію приготування.

Всі звикли, що серце жорстке, тому його ніхто не готує. А ми його протомили  12 годин при невеликій температурі, і воно стало ніжне-ніжне, – пояснив секрет приготування шеф-кухар «Ресторації Шпігеля» Михайло Яровий.

У рамках «13 шефів» своїх колег оцінюють кухарі ресторанів у шести номінаціях: сезонність, відповідність меню закладу, креативність, поєднання страв та напоїв, локальність продукту та загальні враження. Для всіх  учасників це можливість не лише проявити себе, а й перейняти досвід колег. Нагородження кращих у кожній з номінацій відбудеться 16 грудня у Львові.

Детальніше дивіться у сюжеті каналу “Наголос”

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм, у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter