Новини
Економіка

На ремонти доріг Хмельниччини запланували витратити 800 мільйонів гривень

Чи не всі дороги Хмельниччини так чи інакше потребують ремонту. Ями та вибоїни зустрічаються такі, що можна колеса залишити. Навіть на те, аби полатати всі дороги, знадобиться чимала сума. Як розподілити бюджет на реставрацію шляхів місцевого значення, вирішувала спеціальна комісія.

В області сьогодні є велика проблема з дорогами. І когось залишити без субвенції – несправедливо. Тому минулого року ми вирішили, що, залежно від протяжності доріг, ми цю суму маємо розподілити на певні райони, – каже депутат Хмельницької обласної ради Вадим Лозовий.

Та врахувати всі побажання громад об’єктивно нереально. Тому члени комісії пройшлися по кожному шматку дороги, щоб виділити найважливіші.

За словами т.в.о. заступника голови Хмельницької ОДА Сергія Ткачука, деякі райони попросили грошей на ремонти більше, ніж є фінансового ресурсу, тому мають уточнити та зменшити заявлений кілометраж. А в інших районах дали менше, ніж їм може бути виділено, відповідно до формули розподілу коштів і пропорційності протяжності доріг. Тож такі райони мають додати заявок на ремонти.

Перед комісією постало завдання розподілити орієнтовно кошти на три роки. Тому спершу визначили пріоритетні цілі тих чи інших територій. В першу чергу має бути доїзд до опорної школи, до амбулаторій, до соціально важливих об’єктів. Передбачені стратегією розвитку області сатанівські та дороги, які ведуть до річки Дністер, – пріоритетні у плані ремонту. На них щороку впродовж 2020-2022 років виділятимуть по 10 мільйонів.

Наступного року планують вкласти в ремонти доріг понад 800 мільйонів гривень. Частину цієї суми можуть знати, оскільки надходження від акцизу залишили в місцевих бюджетах.

20 грудня на сесії обласної ради комісія представить свої напрацювання перед обласними депутатами.

Детальніше дивіться у сюжеті каналу Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter