Новини
Суспільство

Новий автобусний маршрут у Хмельницькому: як реагують соцмережі

Від завтра, 10 грудня 2019 року, у Хмельницькому почне функціонувати новий автобусний маршрут загального користування № 3 «Озерна – Філармонія» за маршрутом: вул. П.Мирного – вул. Озерна – вул. С.Бандери – вул. Кам’янецька (кінцева зупинка «Філармонія») – розворот на транспортній розв’язці по вул. Кам’янецькій та в зворотному напрямку. Маршрут обслуговуватиме Хмельницьке комунальне підприємство «Електротранс». На маршруті працюватимуть чотири великогабаритні автобуси.

Новину такого змісту опублікували на сторінці Хмельницької міської ради у Фейсбук. Проте, судячи з коментарів, хмельничани не в захваті від запровадження нового маршруту. На їхню думку, у Хмельницькому немає проблеми дістатися від Озерної до центру міста, натомість інші мікрорайони потребують підсилення транспортом. Найпроблемнішими, судячи з коментарів, досі залишаються мікрорайони Дубове та Ракове.

11, 11а, 35, 30, 22, 29, 49 – мало маршруток/тролейбусів з Озерної до філармонії їде, треба ще? Половина маршруток відключає або немає GPS-датчиків. На вихідні немає автобусів і замало тролейбусів. Тролейбусів на маршрутах не вистачає, графіки не дотримується. На деяких маршрутах взагалі невідомо чи щось їздить. З тої самої Озерної в Раково на весь маршрут лише 1 маршрутка і 2 тролейбуси.52 маршрут взагалі наче зник. 25,25а – також по 1-2 машини на маршруті, – пишуть у коментарях.

Крім того, недостатньо транспорту у місті у вихідні – містяни скаржаться, що через відсутність великогабаритних автобусів та меншу кількість тролейбусів дуже важко дістатися з центру в інші мікрорайони і навпаки.

Нагадаємо, незабаром у Хмельницькому з’явиться і новий тролейбусний маршрут – №4, сполученням «Катіон – Ракове». Він має декілька особливостей, оскільки пролягатиме через вулиці, на яких немає електричних мереж для звичайних тролейбусів. Тому на ньому працюватимуть закуплені для Хмельницького машини на автономному ходу, які можуть рухатися без підключення до дротів на відстань  до 15 кілометрів. Маршрут №4 проходитиме через вулиці Тернопільську, Кам’янецьку, Купріна, Красовського, Чорновола та Довженка, тож фактично він об’єднає три мікрорайони міста: Південно-Західний, Дубове та Ракове.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter