Новини
Дозвілля

Овації, обійми та аншлаг: у Хмельницькому виступила переможниця шоу «Голос країни»

Те, що у Хмельницькій обласній філармонії очікується аншлаг, зрозуміло було здалеку – за чверть 19-та до входу у заклад безперервним потоком сходилися хмельничани; аби просто пройти крізь вхідні двері потрібно було постояти у черзі; і ще в одній черзі треба було зачекати, аби потрапити власне у свята-святих – вестибюль, а потім у зал.

У середу, 11 грудня, до Хмельницького з сольним концертом завітала Оксана Муха – співачка, яка стала відомою та популярною за короткий строк, під час участі та після перемоги у шоу «Голос країни».

Її називають «душею української пісні» та «другою Квіткою Цісик». Вона, єдина, пройшла весь «Голос» виключно з українськими піснями і перемогла. Її пісні відомі та знайомі, але від того не менш очікувані та улюблені.

Жодних спецефектів, перевдягань, балетів та бек-вокалу. Лише прожектори, жива музика та живий голос. І скрипка. Але цього достатньо, аби тримати зал та після кожної пісні зривати аплодисменти.

Під час півторагодинного концерту Оксана Муха виконала пісні, авторами яких є Ігор Білозір, Віктор Морозов, Василь Симоненко, Леся Українка… У репертуарі співачки твори як жартівливі, так і серйозні, як давно не чуті, так і добре знайомі. Хмельничани не лише оваціями зустрічали та проводжали кожну виконану пісню, а й охоче підспівували.

 «Коли вам ще випаде нагода обійнятися з незнайомими людьми у філармонії?» – заохочувала містян Оксана Муха, і зал на час виконання пісні «Перелаз» перетворився на невелике море схвильованих обіймів.

«Місто спить», «Коханий», «Ворожка», «Гуцулка Ксеня», «Два кольори», «Тихий Дунай» та ще чимало відомих пісень почули хмельничани у залі філармонії цього вечора. А в перервах між піснями співачка говорила про важливе – про мову, про Україну, про ціну свободи. Про воїнів, завдяки яким ми маємо можливість жити, любити і мріяти, і яких зал вшанував стоячи та аплодуючи.

Після концерту всі бажаючі могли придбати «Співаник від Оксани Мухи» – збірку найкращих  народних пісень, аби мати можливість вчити, знати та співати своє, українське.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter