Новини
Бізнес

Малий бізнес Хмельницького виступив проти касових апаратів

11 грудня на сесії Хмельницької міської ради депутати прийняли звернення до парламенту України, що стосується діяльності фізичних осіб-підприємців.

Міські обранці підтримали малих та середніх підприємців обласного центру щодо скасування низки прийнятих восени Законів України. Зокрема, хмельничани виступили проти запровадження касових апаратів для підприємців спрощеної форми оподаткування другої-четвертої груп і так званого механізму «кеш беку».

На сесії звернення зачитала представниця підприємців міста Лариса Конончук, яка зазначила:

«Дія нових Законів може призвести до зворотного ефекту і навіть зменшити находження до бюджету, адже знівелює спрощену систему оподаткування, спричинить фактичне знищення малого та середнього бізнесу, збільшить потік бізнес-еміграції у країни з більш сприятливою податковою системою, що, в свою чергу, призведе до втрати чисельності робочих місць, знищить дух підприємництва та віру в стабільність відносин держави та малого бізнесу».

Також Лариса Конончук підкреслила, що бізнес підтримує курс влади на детінізацію української економіки і посилення фінансової дисципліни, aлe методи досягнення цілей є непродуманими і в нинішніх економічних реаліях України – неприйнятними.

Разом з підприємцями міста, депутати Хмельницької міської ради звернулись до парламентарів з проханням скасувати норми Законів №128-ІХ та № 129-ІХ та запропонували:

  • розробити законопроект «Про спрощену систему оподаткування в Україні», який регулював би діяльність фізичних осіб-підприємців;
  • провести реформу Державної податкової служби з метою трансформації її в консультативно-дорадчий орган, який допомагатиме бізнесу розвиватися;
  • розробити дієві механізми боротьби з особами, які займаються підприємницькою діяльністю без державної реєстрації, розробити зміни до Податкового кодексу України з метою врегулювання усіх процесів ведення підприємницької діяльності.

Відповідне звернення прийняте більшістю голосів (28 з 29) на черговій тридцять п’ятій сесії Хмельницької міської ради.

Нагадаємо, що Верховною Радою України 20 вересня 2019 року були прийняті Закони №128-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадською харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» та № 129-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг».

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм, у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter