Новини
Події

На Хмельниччині відкрили першу поліцейську станцію для офіцера громади

На Хмельниччині реалізовують проект «Поліцейський офіцер громади». У селі Вовковинці Деражнянського району відкрилась перша в області поліцейська станція в рамках цього проекту. Про це повідомляють у секторі комунікації поліції області.

“На сьогодні в області працює 6 поліцейських станцій, але в рамках проекту «Поліцейський офіцер громади» це перша така станція”, – розповів заступник начальника ГУНП в Хмельницькій області Валентин Білянський.

Станція була відремонтована та обладнана меблями і технікою за рахунок об’єднаної територіальної громади. За словами її голови Юрія Загорулько, громада вклала близько 20 тисяч гривень у створення комфортних умов для роботи поліцейських. У приміщенні облаштували не лише робочі кабінети, а й комфортну кімнату відпочинку.

Ще буде відкрито упродовж найближчих 2-3 місяців 29 поліцейських станцій, на кожній з яких планується розмістити від одного до семи поліцейських офіцерів громади. Кожен з них буде мати автомобіль з усім необхідним обладнанням і табельну вогнепальну зброю. 

Голова Вовковинецької ОТГ вважає, що поліцейський офіцер громади зможе принести громаді значно більше користі, ніж звичайний дільничний, оскільки він цілодобового перебуватиме на території громади. Дільничному офіцеру доводилось щоранку і щовечора їздити до відділку поліції, що забирало багато часу, який він міг би провести, опікуючись проблемами населення на своїй дільниці.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter