Новини
Суспільство

Як вплине на довкілля будівництво парку поблизу пляжу в Хмельницькому

У Хмельницькому відбулося громадське обговорення впливу на довкілля будівництва парку «Молодіжний» по вул. Степана Бандери в місті Хмельницькому (поблизу міського пляжу). Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Нагадаємо, що завдяки зусиллям громадських активістів, які здійснили супротив забудовникам, ухвалено рішення залишити цю ділянку і створити на ній парк для мешканців та гостей нашого міста, який приваблював би своїми зеленими насадженнями та був зручним для активного і пасивного відпочинку населення. 

Загальна площа двох ділянок становить близько 4 га. На цій ділянці ростуть дві верби, які стали окрасою не лише цієї місцевості, а й міста Хмельницького. 

“Проект передбачає збереження існуючих насаджень. Наша мета – довести парк до лаконічного вигляду, щоб надалі радував мешканців та гостей нашого міста”, – розповіла начальник відділу благоустрою міста управління житлово-комунального господарства Тетяна Циб.

Функціонально парк поділено на зони: зона фестивалю зі сценою, глядацькою та фудзоною, дитяча зона, екстрім зона, спортивний майданчик, літня сцена, зона пасивної рекреації, зона комерції, господарська зона. Про них детально розповіла проектантка парку Олена Райфшнайдер (громадська ініціатива Proprostir).

У складі парку «Молодіжний» проектом передбачено парковий майданчик, майданчик для відпочинку, катання на роликах, скейтах і велосипедах, літня мала сцена (тимчасова конструкція), спортивний майданчик: волейбольний майданчик, майданчик для Work-out, майданчик для вигулу собак, дитячий майданчик, туалети площею 25 м2, заклад громадського харчування площею 26 м2, зелений амфітеатр, майданчик для періодичного встановлення сцени.

Пропонується використання різних типів покриття: для активної зони – мощення, для додаткових прогулянкових доріжок – природні матеріали. Також передбачене влаштування велодоріжки, яка зручно сполучає мікрорайон Заріччя з вул. С. Бандери.

Враховуючи особливості рельєфу, у природній западині пропонується влаштування зеленого амфітеатру. Малі архітектурні форми: обладнання майданчиків сертифікованим ігровим та спортивним обладнанням забезпечує відповідність анатомо-фізіологічним особливостям різних вікових груп. Встановлення лав передбачається на тверді види покриття, покриття поверхні лав виконуються з водостійким обробленням. Проектом передбачається встановлення опор та світильників зовнішнього освітлення. Також, передбачені урни для роздільного сміттєвидалення. На території передбачений і місцевий проїзд.

Врахування потреб маломобільних груп населення та людей з інвалідністю: передбачено пониження тротуарів на входах на ділянку, при проектуванні враховано принципи універсального дизайну, також на місцях переходу через проїзди запроектовано пониження бортового каменю.

Оцінкою впливу на довкілля будівництва парку «Молодіжний» займалося ТОВ «Вінекософт».

«Шкідливого впливу на навколишнє середовище ми від функціонування парку не очікуємо. Негативний влив на довкілля становить лише робота будівельної техніки. Проте буде залучена лише легка техніка. Проблема сміття вже вирішена, адже підписано договори про його вивезення. Загалом будівництво та діяльність парку не буде суперечити «Водному кодексу України» – підсумувала керівник ТОВ «Вінекософт» Олеся Дідусенко.

Відповідно до законодавства рішенням про провадження цієї планованої діяльності буде дозвіл на виконання будівельних робіт, що видається Департаментом Державної архітектурно-будівельної інспекції у Хмельницькій області.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter