Новини
Суспільство

Хмельницький рибоохоронний патруль порубав та порізав 15 кілометрів сіток

Протягом 2018-2019 років інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля вилучали та конфісковували у порішників Правил любительського та спортивного рибальства різноманітні знаряддя лову: сітки, раколовки, «екрани», «павуки», ятері та один саморобний гумовий плавзасіб.

Як зазначає в. о. керівника Хмельницького рибпатруля Олег Атаманчук, вилучені у порушників заборонені знаряддя передаються на склад конфіскованого майна і до рішення суду зберігаються як доказова база:

При винесенні постанови суд вирішує, що робити з ними – повернути порушнику або знищити. Наразі значна кількість адміністративних справ ще перебуває на розгляді в судах, і ми чекаємо на їх рішення.

Загалом 562 заборонені знаряддя лову Хмельницький рибпатруль знищив учора, 18 грудня. Зокрема, загальна довжина утилізованих сіток склала 15 866,5 метрів. Ліквідація здійснювалась шляхом приведення сіток у непридатність – їх порубали та порізали.

В управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. Якщо ви помітили порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби, можете повідомляти про це за вказаним номером телефону.

Нагадуємо, на Хмельниччині триває заборона на вилов водних ресурсів у зимувальних ямах.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter