Новини
Дозвілля

У Кам’янці-Подільському презентували нові інтерактивні таблички

Інтерактивні таблички від проекту «MOREINFO» представили кам’янчанам сьогодні на Лебединому озері. Відтепер для кам’янчан та гостей міста доступні ще 13 табличок, які поєднали в собі новітні технології та історичні цінності.

Перші 11 табличок було представлено у Кам’янці-Подільському в рамках відзначення Всесвітнього дня туризму цього року. Скануючи їх з допомогою смартфона, турист чи мешканець міста може отримати вичерпну інформацію про пам’ятку, якою цікавиться, повідомляють у Кам’янець-Подільському державному історичному музеї-заповіднику.

На сьогодні табличка «Замковий міст» за результатами щорічної премії найпопулярніших визначних пам’яток України за версією «MOREINFO» посіла 7 місце в ТОП-10 за скануванням. Це найшвидший старт в історії проекту (менше трьох місяців із запуску).

На кожній табличці є короткий опис пам’ятки українською та англійською мовами, а також шрифтом Брайля. Також розміщений QR-код та NFC-мітка, яка передає повну інформацію про об’єкт на смартфон без доступу до інтернету, а QR-код перенаправляє на сторінку пам’ятки на сайті izi.travel. На цьому ресурсі є опис, історія та цікаві факти про об’єкт на семи мовах. Розроблений також аудіогід та маршрут пам’ятками міста.

Читайте також: Вулиці у Кам’янці-Подільському звільнили від стихійної торгівлі

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter