Новини
Суспільство

За втручання прокуратури на Хмельниччині вчетверо зросла орендна плата за землю

На Хмельниччині за втручання прокуратури плата за землю вартістю 1,4 млн грн зросла у чотири рази. Про це повідомляє прес-служба правоохоронців.

“Віньковецьким відділом Городоцької місцевої прокуратури виявлено факти суттєвого заниження орендних платежів за використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення”, – йдеться у повідомленні.

Як встановили правоохоронці, на підставі договору оренди, укладеного у 2008 році, фермерському господарству надано 106 га землі, розташованої на території Яснозірської сільської ради Віньковецького району. За використання землі фермер сплачував до бюджету орендну плату в сумі 39 тис грн. З часу укладення договору нормативна грошова оцінка земель суттєво змінилась та на цей час складає майже 1,4 млн грн, а тому розмір плати за землю цієї категорії підлягав перегляду.

У зв’язку із цим місцевою прокуратурою перед Головним управлінням Держгеокадастру в Хмельницькій області ініційовано питання про приведення передбаченої договором орендної плати у відповідність до вимог чинного законодавства.

Як повідомив начальник відділу місцевої прокуратури Олександр Лісовий, за результатами цієї роботи сторони підписали додаткову угоду та встановили орендну плату в розмірі майже 165 тис грн.

Аналогічно, за ініціативи місцевої прокуратури, Головним управління Держгеокадастру в Хмельницькій області укладено додаткову угоду з іншим фермерським господарство та розмір орендної плати за використання земельної ділянки площею 33 га, розташованої на території Зорянської сільської ради Віньковецького району, збільшено до 36 тис грн.

Раніше Кам’янець-Подільська місцева прокуратура відновила реальну вартість орендної плати за землю.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter