Новини
Культура

У хмельницькому музеї оселився дух Різдва (ФОТО, ВІДЕО)

Нічні екскурсії, які стали вже звичними у Хмельницькому обласному художньому музеї, завжди цікаві та по-своєму особливі, адже дають можливість побачити та дізнатися більше, ніж зазвичай. Нічна екскурсія «Ніч перед Різдвом», що її напередодні свята влаштували у музеї, подарувала тим містянам, які завітали до культурного закладу, не лише можливість пройтися залами та побачити декілька різнопланових експозицій, а й взяти участь у міні-виставі, яку влаштували співробітники ХОХМ.

За основу взяли найвідоміший різдвяний твір Миколи Гоголя «Вечори на хуторі біля Диканьки». Тож гості музею мали можливість побачити та послухати самого автора твору та головних героїв, які стали того вечора провідниками у цікавий світ різнобарвного українського мистецтва та його святкові таємниці.

Та головна несподіванка чекала на хмельничан у залі музею, де наразі триває виставка «Свято у класичному стилі», яка показує побут старого Проскурова і інтер’єр якої якнайкраще підходить для відтворення духу Різдва. Саме тут актори Хмельницького обласного музично-драматичного театру ім. М. Старицького відтворили уривок твору Гоголя, подарувавши глядачам можливість побачити яскраву гру акторів, які показали сцену сватання до Солохи.

Екскурсія «Ніч перед Різдвом» стала завершальним мистецьким заходом у музеї цього року.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter