Новини
Духовність

На Хмельниччині освятили новий храм (ФОТО, ВІДЕО)

Вчора, 29 грудня, на Хмельниччину прибув Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, аби під час архіпастирського візиту до Хмельницької єпархїі освятити храм на честь Пресвятої Трійці у місті Полонне та очолити в ньому першу Божественну літургію.

Свято-Троїцький храм – нащадок дерев’яної церкви Святої Трійці, зведеної у 1734 році серед валів фортеці. Його, як і сотні інших храмів в Україні, було знищено у 1937 році. Відбудовували нову Свято-Троїцьку церкву на місці старої впродовж останніх 15 років силами громади та фундаторів.

Під час літургії Предстоятелю Православної Церкви України співслужили митрополит Львівський Макарій, митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Хмельницький і Кам‘янець-Подільський Антоній, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Рівненський і Сарненський Гавриїл, Полонський благочинний, настоятель храму протоієрей Андрій Моравський та місцеве духовенство. За богослужінням настоятель храму за служіння Церкві був удостоєний чергової священничої нагороди – права носіння митри.

«Чому ми із вами будуємо храми? Найперше, спонукані нашою вірою, адже, зокрема, і в такий спосіб ми її проявляємо. По-друге, як вияв великої вдячності Богові за всі ті благодіяння, які Він звершує у нашому житті. По-третє, храм є особливим та унікальним місцем, де ми з вами наповнюємося невидимою Божественною благодаттю. Бо саме у храмі людина духовно народжується у Таїнстві Хрещення та оновлюється у інших таїнствах», – сказав Предстоятель, звертаючись до вірян з першосвятительським словом та вітаючи громаду з освяченням престолу й храму.

Фото: www.pomisna.info

Читайте також: У Хмельницькому представили першого єпископа Кам’янець-Подільської єпархії 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter