Новини
Суспільство

У Хмельницькому працівники поліції провели зустріч з ромами

На Хмельниччині налічується близько 130 місць компактного проживання ромських родин та одне місце тимчасового проживання безпосередньо в обласному центрі. Загальну кількість ромів, які мешкають в області, вкрай важко підрахувати через постійні міграційні процеси всередині спільноти, але, за приблизними підрахунками, їх налічується близько 950 осіб, з яких понад 350 — це діти.

Аби не допустити фактів посягання на життя та здоров’я ромів, які мали місце в інших областях, хмельницькі правоохоронці регулярно проводять роз‘яснювальну роботу як серед представників нацменшини, так і серед членів радикально налаштованих угруповань.

У Головному управлінні Нацполіції в Хмельницькій області працівники управління превентивної діяльності зустрілися з представниками національної меншини ромів та обговорили їхні проблеми.

Представники ромської общини відзначають, що задоволені роботою поліції, оскільки часто спілкуються зі своїми дільничими інспекторами, які регулярно навідуються до осередків їхнього проживання і надають консультації та різноманітну допомогу.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter