Новини
Суспільство

Дороги, школи та садочки – що будували у Хмельницькому минулого року

Одразу до будівництва кількох великих об’єктів приступили у Хмельницькому торік. Один з них – це добудова до початкової школи ліцею №17, де впродовж 2019 року вдалося зробити чимало. Повністю збудована двоповерхова прибудова; зроблено фундамент, перекриття, дах; встановлено вікна; частково виконані внутрішні роботи, зокрема там, де має бути спортзал; повністю зроблена  бетонна основа під наступну підлогу; перенесено кабельні мережі; проводяться внутрішні роботи.

«Тобто половину з того проекту, який ми почали реалізовувати в ліцеї №17, нам вдалося успішно реалізувати», – коментує директор департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів ХМР Олександр Чорнієвич.

Здати приміщення планують цьогоріч. За словами Хмельницького міського голови Олександра Симчишина, це буде новий повноцінний корпус, а також термомодернізований, по суті, реконструйований старий корпус приміщення на вулиці Героїв Майдану.

В новому приміщенні розташується дев’ять навчальних класів для початкової школи, спортзал, дві роздягальні, два туалети. Все має бути облаштоване так, аби було зручно дітям з особливими потребами. Загалом будівництво та реконструкція обійдуться міському бюджету у 15 мільйонів гривень.

Не менш активно велися роботи й у школі №8, де будували їдальню, якої в навчальному закладі раніше не було.

Найбільш амбітний об’єкт у Хмельницькому – Палац спорту. Його будівництво «з нуля» також почалося у 2019 році. Зокрема, тут запланована глядацька зала, в якій можна буде не лише спостерігати за змаганнями у, як мінімум, чотирьох видах спорту, а й проводити різноманітні конференції, виступи тощо.

Також у 2019 році для малечі мікрорайону Озерна звели новий дитячий садочок. Свої двері новий ДНЗ «Кобзарик» відкрив на початку нового навчального року. Цей садочок називаються кращим не лише у місті, але й в області. Його загальна вартість – майже 53 мільйони гривень.

Ще один садочок, який наразі добудовують, розташовується у Лезневому. Це буде єдиний дошкільний заклад у цьому мікрорайоні. Здати його готуються цьогоріч восени.

Не менше уваги впродовж 2019 року приділяли хмельницьким дорогам. Облаштування нової вулиці – Січових стрільців – у мікрорайоні Озерна, яку активно будували у 2019-2019 році, в 2020 році планують завершити. Минулоріч поклали перший шар асфальтового покриття, частково зробили тротуар, виставили опори під освітлення, встановили світлофорні об’єкти тощо. Протяжність дороги становить 700 метрів. Очікується, що нова транспортна магістраль розвантажить мікрорайон Озерна, оскільки наразі виїзд всього транспорту відбувається практично через одну вулицю – Панаса Мирного.

Також чималий шмат роботи виконано по одній з найбільш переповнених хмельницьких шкіл – НВК №10. Тут зводять додаткове приміщення. Воно вже утеплене та оздоблене згідно нових норм. У прибудові функціонуватиме ліфт. За словами директора школи Віктора Грищука на нових площах навчатимуться вісім класів старшої школи – це, приблизно, 240 учнів.    Будівництво фінансується з міського бюджету. Вартість об’єкту становить 25 мільйонів гривень. Здати в експлуатацію пришкільну прибудову планують цього року.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Читайте також: У Хмельницькому шукають перевізника на соціальне таксі

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter