Новини
Події

Рибпатрульні на Хмельниччині вилучили майже 100 кг незаконно добутої риби

Державні інспектори Хмельницького рибпатруля виявили сім порушень упродовж одного дня – 9 січня. Про це повідомляє прес-служба установи.

Під час рибоохоронних рейдів на ринках області патрульні задокументували 2 випадки продажу риби без документів. Із порушеннями торгували у м. Старокостянтинів та смт Нова Ушиця. Рибпатрульні вилучили 98 кг риби, а саме: 53 кг карася сріблястого, 30 кг товстолоба та 15 кг коропа.

“На всіх осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справ готуються для передачі до судів за місцем скоєння правопорушення”, – додають у прес-службі.

Того ж дня рибпатрульні викрили місцевих мешканців, які ловили рибу забороненими знаряддями – шістьма екранами. Інцидент стався на р. Случ, поблизу с. Самчики Старокостянтинівського району. Порушники виловили по 6 екз. карася сріблястого. Збитки, завдані водним біоресурсам, становлять 204 грн.

Також рибпатрульні затримали трьох громадян, які добували водні біоресурси забороненими знаряддями – 13 екранами на р. Случ, поблизу с. Сахнівці Старокостянтинівського району. На всіх порушників складено адміністративні матеріали за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Хмельницький рибоохоронний патруль нагадує, що на Хмельниччині діє осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах та заборона на вилов раків у всіх водних об’єктах області.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter