Новини
Суспільство

У Хмельницькому демонтували МАФи в парку імені Чекмана

Під час засідання виконкому у Хмельницькій міській раді розглянули 15 питань. Серед них — надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами та демонтаж кіосків. 5 тимчасових споруд для підприємницької діяльності, що працювали у парку імені Чекмана, уже вивезли, йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

Терміни договорів про пайову участь підприємців у розвитку інфраструктури парку закінчилися ще у листопаді 2019-го. Власників кіосків про демонтаж попереджали за місяць, стверджують в управлінні ЖКГ. Підприємці ж це заперечують.

“Договори, згідно з якими працювали підприємці, мали термін дії до листопада. За місяць до закінчення терміну дії, їх повідомили, що споруди потрібно забрати. Тепер же власники МАФів зможуть їх забрати після того, як відшкодують витрати на демонтаж”, – коментує начальник міського управління ЖКГ Василь Новачок.

Дехто з підприємців демонтує тимчасові споруди таки власними силами.

“Нам було не відомо про демонтаж, стараємося забрати речі, і будемо оскаржувати рішення виконкому в суді”, – каже чоловік власниці МАФу Віктор Матущак.

Іншій власниці кіоску стало зле, викликали швидку. За словами адвоката, її МАФ завантажили на машину і пошкодили.

Демонтовані кіоски відправили на територію КП “Хмельницькбудзамовник”. В КП “Парки і сквери міста Хмельницького” кажуть, що мають демонтувати усі МАФи. Ще щодо 7 кіосків рішення приймуть на новому засіданні виконкому.

За словами Василя Новачка, у Хмельницькій міській раді планують затвердити розташування і кількість кіоску в парку.

“Ми плануємо провести конкурс з визначення переможців на розташування цих тимчасових споруд. Переможці зможуть встановити тимчасові споруди. Я думаю, що по парку далі буде не більше 20 МАФів”, – додає Василь Новачок.

Детальніше – у сюжеті:

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter