Новини
Екологія

Підприємство на Хмельниччині заплатить штраф за забруднення повітря

Позов про стягнення 573 846 гривень до комунального підприємства «Тепловик», що розташовується у селищі Теофіполь, був заявлений Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області. Підставою для позову стало порушення законодавства про охорону атмосферного повітря.

Нагадаємо, екоінспекцією наприкінці листопада 2016 року було проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Теофіпольського комунального підприємства «Тепловик». Під час перевірки було встановлено, що в період з березня 2014 року по листопад 2016 року підприємство здійснювало викиди в повітря від стаціонарних джерел за відсутності відповідного дозволу, що є порушенням вимог Закону України «Про охорону атмосферного повітря». У зв’язку із цим державі було заподіяно збитків на суму 573 846 гривень.

Претензія для добровільної сплати збитків була виставлена Інспекцією ще у 2018 році. Оскільки суб’єкт господарювання у зазначений термін на це не відреагував, Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області заявила позов та направила його до Господарського суду у Хмельницькій області.

У 2019 році позов було задоволено. Згідно з рішенням господарського суду Хмельницької області збитки підлягають сплаті в повному обсязі.

Читайте також: «Схиблені на екології» – хмельницькі веломандрівники поділилися враженнями від подорожі Європою

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter