Новини
Інфраструктура

У Славуті пояснили, для чого зрізають дерева в місті

Протягом року комунальні служби Славути зрізали аварійні дерева у місті. Робили це, зважаючи нарішення виконавчого комітету міської ради та звернення фізичних і юридичних осіб, аби запобігти травмуванню мешканців міста та виникнення надзвичайних ситуацій.

Зрізають аварійні дерева та формують крони, аби покращити їх санітарний стан та зробити місто естетично привабливішим.

Наразі проводиться обрізання дерев на вул. Козацькій, вздовж ріки Утка, аби прочистити лінії мереж освітлення та уникнути пошкодження повітряних ліній електропередач.

Проводиться у місті також робота зі зрізання пошкоджених хворобами та шкідниками дерев.

Як зазначається у повідомленні, протягом останніх років славутські соснові ліси знищує верхівковий короїд. Відтак комунальники виконують вибіркову санітарну рубку уражених верхівковим короїдом лісових масивів сосни на території мікрорайону «Військове містечко». Опісля роботи буде продовжено на території мікрорайону «Сонячний» та у лісовому масиві прилеглому до вулиці Приміської.

Надалі отриману деревину буде оприбутковано, а порубкові залишки утилізовано.

Зрізані дерева зберігатимуться на території КП «Славута-Сервіс» та в подальшому використовуватися для потреб громади. Завдяки придбаному підприємством подрібнювачу деревини, гілля та ялинки будуть перероблюватися та спалюватися в котельнях.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter