Новини
Суспільство

Хмельницький у смартфоні: у місті презентували мобільний додаток MyCity

Дізнатися про місцеві культурні події, локації з ремонтами та адреси, де тимчасово планують обмежити постачання води або тепла – все це відтепер можливо завдяки мобільному додатку «MyCity».

Мобільним додатком можуть користуватися всі містяни, які мають смартфони. Меню містить три розділи: заходи, інформування та сервіси. До прикладу, перша сторінка у розділі «Заходи» – це анонси подій та інформація про масові культурні заходи.

Обравши опцію «Інформування», можна дізнатися про місце та час проведення планового ремонту. Наприклад, 15 січня за адресами Львівське шосе, 47, 47/1, 47/2  – значок «крапля води». Там о 12:00 розпочнуться планові роботи, пов’язані з обмеженням водопостачання. Орієнтовний час завершення – 18:00.

Наразі до мобільного додатку під’єднані комунальні підприємства «Хмельницьктеплокомуненерго», «Південно-Західні тепломережі» та «Хмельницькводоканал». Невдовзі планують долучити РЕМ та газівників. Окрім того, додати опцію з інформацією про проведення не лише планових, а й аварійних робіт.

Від березня з початком у місті масового планового ремонту доріг у мобільному додатку можна буде дізнатися і про місце їхнього проведення. Спочатку до сервісу долучать комунальне підприємство «БРЕД». Згодом обіцяють доєднати дані про капітальні та поточні ремонти від приватних підрядників.

Опція «Сервіси» передбачає перевірку стану послуг, які містяни замовляють через ЦНАП.

«Люди, які замовляють електронні послуги через портал khm.com.ua, отримують певний код. Вони можуть зайти на додаток «MyCity» та побачити, у якому стані розгляд їхнього звернення», – зазначив міський голова Олександр Симчишин. 

Наразі додаток доступний для завантаження на сервісах «Playmarket» та «Aplle store».  Завантажити його можна і за посиланням.

Єдиний інформаційний сервіс «MyCity» у Хмельницькому презентували ще минулоріч. На сайті містяться портал відкритих даних, електронні сервіси та інформація для інвесторів. «MyCity» – фіналіст національного конкурсу інноваційних ІТ-проєктів на основі відкритих даних. В Україні ця ініціатива реалізується у рамках проекту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах. У Хмельницькому проєкт втілили фахівці КП «Хмельницькінфоцентр» без додаткових витрат з міського бюджету, запевнив директор підприємства Сергій Матвійчук.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter