Новини
Екологія

У Славуті збудували малу гідроелектростанцію

На річці Горинь у Славуті завершили будівництво мікрогідроелектростанції потужністю до 200 КВт для виробництва екологічно чистої електроенергії, повідомляють у прес-службі виконавчого комітету міської ради. Не завершеними залишаються впорядкувальні роботи.

Перш ніж зводити мікро-ГЕС фахівці вивчили технічні характеристики та провели екологічні експертизи, аби не нашкодити річці.

Працюватиме гідроелектростанція в автоматичному режимі, дотримуючись санітарних мінімумів. Робота станції припинятиметься при зниженні рівня води, не забираючи її у річки.

Як зазначається в повідомленні прес-служби, вироблену електроенергію, яка спрямовуватиметься в загальну систему України, купуватиме Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Щорічні відрахування до міського бюджету складатимуть понад мільйон гривень, які спрямовуватимуть на розвиток Славутської міської ОТГ.

Довідка: Малі ГЕС України — гідроелектростанції в Україні із потужністю до 10 МВт. Згідно з сучасною міжнародною класифікацією за нормативом ООН, до малих гідроелектростанцій (МГЕС) відносять гідроелектростанції потужністю від 1 до 30 МВт, до міні-ГЕС — від 100 до 1000 кВт, до мікроГЕС — не більше 100 кВт.

Читайте також: Екобус у Хмельницькому: де здати небезпечні відходи в січні

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter