Новини
Екологія

На Хмельниччині підприємство нанесло шкоди природі майже 200 тисяч гривень

На Хмельниччині за відсутності дозволу на викиди підприємству нараховані збитки. Про це повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області.

Зазначається, що у травні місяці 2018 року екоінспектори провели планову перевірку  ТОВ «Блок Майстер Україна». Встановили факт здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря за відсутності відповідного дозволу в період з жовтня до грудня 2017 року, чим було порушено вимоги ст. ст..10,11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря». 

“Згідно з частиною 4 статті 68 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», підприємства, установи, організації та громадяни зобов’язані відшкодовувати шкоду, заподіяну ними внаслідок порушення законодавства про охорону навколишнього природного середовища”, – йдеться у повідомленні.

Інспекцією розраховано розмір шкоди заподіяної природному середовищу ТОВ «Блок Майстер Україна», яка складає 197 тис. 230 грн.

В грудні 2019 року Держекоінспекцією у Хмельницькій області пред’явлено претензію до ТОВ «Блок Майстер Україна» про відшкодування заподіяної навколишньому природному середовищу шкоди, яка підлягає виконанню в добровільному порядку у місячний термін. У разі невиконання зобов’язання щодо добровільного відшкодування шкоди у вказаний термін, інспекція буде змушена звернутись з позовом до суду про примусове стягнення завданої шкоди.

Нагадаємо, суд зупинив виробництво ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика Україна», яка роками забруднює своїми скидами місцеві річки. 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter