Новини
Статистика

Як на Хмельниччині змінились ціни на продукти і послуги

Індекс споживчих цін по області та Україні в грудні 2019 року порівняно з листопадом становив 99,9% та 99,8% відповідно, за рік у цілому – 104,4% та 104,1%, повідомили в обласному управлінні статистики.

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої в області в цілому не змінились. При цьому на 4,9–1,4% подешевшали пшоно, м’ясо птиці, риба та продукти з риби, фрукти, на 1,0–0,4% – крупи манні, рис, цукор, яловичина, макаронні вироби, яйця, маргарин, безалкогольні напої, кондитерські вироби з цукру. Водночас на 2,4–0,3% зросли ціни на крупи гречані, кисломолочну продукцію, масло, пшеничне борошно, молоко, соняшникову олію, сири, сметану, овочі, хліб та свинину. Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищились на 1,3% за рахунок подорожчання тютюнових виробів на 2,6%. Ціни на алкогольні напої не змінились.

“Одяг і взуття подешевшали на 3,6%, зокрема, одяг – на 3,1%, взуття – на 4,2%.

Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 2,8% в основному зумовлене зменшенням тарифів на природний газ на 11,1%. Крім цього, на 0,5% стали дешевшими утримання та ремонт житла”, – зауважують в управлінні.

У сфері охорони здоров’я ціни зменшились на 0,4%, у т.ч. на фармацевтичну продукцію – на 0,6%. Консультативні послуги, навпаки, подорожчали на 1,4%.

Серед інших товарів та послуг зменшились ціни у сфері зв’язку, відпочинку та культури, на товари для особистого догляду, предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла (на 1,0–0,8%). На 38,1% подорожчали ритуальні послуги.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter