Новини
Екологія

Екологи перевіряють стан річки Хомора на Хмельниччині

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області 20 січня провела обстеження річки Хомора до межі Хмельницької та Житомирської областей та відібрала 9 проб поверхневих вод для проведення досліджень. За даними екологів, у воді зафіксували різке зниження рівня кисню.

Як повідомлялось раніше, 15 січня цього року Інспекцією вже було проведено обстеження річки Хомора в рамках кризового моніторингу, відібрано проби та замірено рівень розчиненого кисню у воді, який у порівнянні з останнім вимірюванням був значно вищий. Так, 15 січня рівень кисню на межі областей становив 6,0 мг/дм3, а 20 січня цей показник впав до 4,1 мг/дм3.

Інструментально-лабораторні дослідження відібраних проб поверхневих вод наразі тривають.

Кризовий моніторинг річки Хомора 20.01.2020р

Вчора, 20 січня 2020 року, Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області з метою реагування на інформацію Олександра Коваленко, яка була розміщена ним 17 січня цього року на власній сторінці у соціальній мережі Фейсбук, було проведено обстеження річки Хомора до межі Хмельницької та Житомирської областей та відібрано дев’ять проб поверхневих вод для проведення інструментально-лабораторних досліджень. Як повідомлялось раніше, 15 січня цього року Інспекцією вже було проведено обстеження річки Хомора в рамках кризового моніторингу, відібрано проби та замірено рівень розчиненого кисню у воді, який у порівнянні з останнім вимірюванням був значно вищий. Так, 15 січня рівень кисню на межі областей становив 6,0 мг/дм3, а 20 січня цей показник впав до 4,1 мг/дм3. Інструментально-лабораторні дослідження відібраних проб поверхневих вод наразі тривають.

Опубліковано Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області Вівторок, 21 січня 2020 р.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter