Новини
ДТП

П’яний водій влаштував смертельну ДТП на Хмельниччині: подробиці

У Старокостянтинові п’яний водій автомобіля «ВАЗ» зіткнувся із припаркованою вантажівкою «ЗІЛ». Внаслідок ДТП загинув пасажир легковика, повідомили у поліції.

Як розповіли поліцейські, аварія сталася вчора, 20 січня, близько 20.15 години в м. Старокостянтинів по вулиці Меджибізькій неподалік заводу «ПМК». Під час перевірки водія на стан алкогольного сп’яніння «Драгер» показав 2.31 проміле. Водія затримали. 

“Попередньо встановлено, що 27-річний житель Старокостянтинівського району, керуючи автомобілем «ВАЗ 2105», не врахував дорожньої обстановки, виїхав на узбіччя та допустив зіткнення з припаркованою вантажівкою «ЗІЛ». У результаті ДТП 28-річний пасажир автомобіля «ВАЗ» від отриманих травм помер на місці події”, – розповіли у поліції.

Правоохоронці затримали водія «ВАЗ» в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. По даному факту відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі. 

Наразі слідчі дії тривають. Вирішується питання про оголошення затриманому підозри та обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, у Кам’янці-Подільському в ДТП важко травмувався 46-річний водій. 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter