Новини
Армія

На Хмельниччині ракетна бригада отримала почесні прапори із зображенням Святої Варвари

Сьогодні, 22 січня, на Хмельниччині усі підрозділи ракетної бригади отримали почесні прапори і стрічки із зображенням Святої Варвари. Про це повідомляє “АрміяInform”.

Нагадаємо, що почесне найменування «Свята Варвара» бригаді присвоєно 6 грудня 2019 року. Тоді командир бригади полковник Федір Ярошевич отримав від Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Володимира Зеленського відповідну стрічку до бойового прапора.

Нині кожен з підрозділів бригади в урочистій обстановці отримав освячені почесні прапори.

Військовій частині ракетників передали частку від мощів Святої великомучениці Варвари, мощі якої знаходяться у Володимирському соборі міста Києва.

“Це велика і значуща для нас подія. Церква небесна і земна – один живий організм. Сьогодні ми отримали частинку мощів великомучениці Святої Варвари. Вони благословенні Митрополитом Хмельницьким і Кам’янець-Подільським Антонієм. Свята великомучениця Варвара у всьому світі є покровителькою ракетних військ і артилерії. І ми молимося сьогодні до неї, аби вона заступилася за усіх наших військовослужбовців, за їхні сім’ї, родини і за Україну”, – розповів капелан частини Архімандрит Даниїл Тарнавський.


Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter