Новини
Суспільство

На Хмельниччині суд виправдав водія “швидкої”, який потрапив у ДТП

Полонський районний суд закрив провадження у справі щодо водія швидкої допомоги за відсутністю в його діях події та складу правопорушення.

Згідно з протоколами поліцейських, 26 вересня 2019 року у Хмельницькому водій «швидкої» виїхав на зустрічну смугу руху, де зіткнувся із автомобілем ВАЗ. Авто зазнали механічних пошкоджень. На думку правоохоронців, водій швидкої допомоги порушив Правила дорожнього руху і, відповідно, вчинив адміністративне правопорушення.

Водій “швидкої” своєї вини у ДТП не визнав, оскільки, за його свідченнями, того дня віз хворого у тяжкому стані до Хмельницької обласної лікарні. Лікар, який його супроводжував, попросив їхати швидше. Попереду перед світлофором стояли автомобілі, тому водій, увімкнувши проблискові маячки і звуковий сигнал, виїхав на зустрічну смугу руху. Автомобілі почали приймати крайнє праве положення, пропускаючи його, окрім ВАЗу, що рухався прямо на нього.

Водій ВАЗу пояснив, що перед ним їхала вантажівка, яка різко здала праворуч, відтак він вчасно не встиг зорієнтуватися в ситуації, хоча звук сирени чув.

«Закриваючи справу за відсутності в діях К. складу адміністративного правопорушення, суд зазначає, що водій виїхав на смугу зустрічного руху із увімкненим звуковим та світловим сигналом, на момент виїзду автомобілі, які знаходилися на автодорозі, приймали крайнє праве положення. Вказане свідчить про те, що водій все ж забезпечив безпеку дорожнього руху, здійснивши необхідні для цього дії», – констатує Полонський районний суд.

Постанова не набрала законної сили і може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter