Новини
Кримінал

На Хмельниччині під час затримання “чорних” лісорубів травмували офіцера поліції

В ніч з 23 на 24 січня у Славутському районі чоловіків, які повантажили і почали вивозити на «Уралі» дуби з лісосмуги, помітили співробітники воєнізованої охорони залізниці. ВОХРівці одразу повідомили лісівників і намагалися зупинили правопорушників, пошкодивши колеса вантажівки, повідомляють у поліції Хмельницької області.

За словами охоронців, зловмисників було двоє. Один одразу втік пішки, а інший намагався залишити місце події на вантажівці. Його почали переслідувати лісівники разом з дільничним офіцером поліції.

Коли вантажівка застрягла у ріллі, водій залишив транспортний засіб і спробував втекти пішки, проте дільничний його наздогнав. Під час затримання правопорушник чинив активний опір і наніс дільничному декілька ударів у голову та тулуб, спричинивши тілесні ушкодження у вигляді синців та забоїв.

Зловмисника затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився 27-річний житель Славути. Його спільника розшукують.

Працівники поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ч.1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.

Наразі слідчі дії в рамках обох кримінальних проваджень тривають. Вирішується питання про оголошення затриманому підозри та обрання йому запобіжного заходу.

Читайте також: На Хмельниччині провели спеціальне антитерористичне тренування

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter