Новини
Суспільство

З України видворили іноземця, який відбував покарання на Хмельниччині

Міграційна служба Хмельниччини зазначає, що 26 листопада 2019 року до Хмельницького міськрайонного суду було подано адміністративний позов щодо затримання громадянина Молдови, з метою ідентифікації та забезпечення його передачі відповідно до міжнародних договорів України про реадмісію, який рішенням суду було задоволено.

Вказаний іноземець неодноразово був засуджений за вчинення ряду кримінальних злочинів та на момент звернення до суду відбував покарання у державній установі «Райківецька  виправна колонія №78».

Бюро з міграції та притулку МВС Республіки Молдови підтвердило належність до громадянства вказаної особи та погодило передачу в порядку реадмісії.

28 січня, одразу після звільнення громадянина Молдови із місць позбавлення волі,  працівниками міграційної служби спільно із співробітниками ГУНП області здійснено адміністративне затримання та забезпечено передачу в порядку реадмісії співробітникам Бюро з міграції та притулку МВС Республіки Молдови в пункті пропуску державного кордону.

Разом з тим, за поданням правоохоронних органів та відповідно до ст.13 ЗУ « Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», Управлінням прийнято рішення про заборону в’їзду в Україну строком на 3 роки із яким  вищезазначеного іноземця було  ознайомлено.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter