Новини
Фінанси

У Старокостянтинові планують підняти тарифи на воду

Інформація про проекту встановлення нових тарифів на централізовані водопостачання та водовідведення з’явилася на сайті місцевого комунального підприємства “Водоканал”.

Як йдеться у повідомленні, “рівень відшкодування діючими тарифами фактичної собівартості послуг з централізованого водопостачання склав 82.2%, з централізованого водовідведення 95.7%. Тому підприємство на сьогоднішній день не має можливості вчасно розраховуватися з бюджетом по податках, сплачувати за спожиту електроенергію та вчасно проводити ремонтні роботи водопровідно -каналізаційної мережі”.

Відтак, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» , КП «Водоканал» звернувся до виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради з заявою та комплектом документів щодо встановлення нових тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення. 

Нові тарифи, у випадку їх затвердження, будуть такі:

  • централізоване водопостачання – 18 гривень 68 копійок (з ПДВ) за 1 кубічний метр;
  • на централізоване водовідведення – 21 гривня 10 копійок (з ПДВ) за 1 кубічний метр.

Прибуток в цих тарифах не планується.

На сьогодні у місті діють тарифи, встановлені у 2018 році:

  • на централізоване водопостачання – 13 гривень 68 копійок за 1 кубічний метр (з ПДВ );
  • на централізоване водовідведення – 15 гривень 58 копійок за 1 кубічний метр (з ПДВ).

Загалом, як порахували мешканці Старокостянтинова, кубометр води може коштувати їм 39,78 грн. Містяни обурються тим, що, до прикладу, у Хмельницькому після подорожчання ця сума становитиме 18,28 грн. У коментарях навіть лунають заклики збиратися на мітинг та писати листа президенту.

Зазначимо, що поки що йдеться про проект встановлення нових тарифів. Зауваження та пропозиції мешканці Старокостянтинова можуть висловити у письмовій формі протягом 12 днів – з 30 січня 2020 року по 10 лютого 2020 року (до 17.00) за адресою: КП «Водоканал», вул. Рудяка (Жовтнева), 19.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter