Новини
Події

Чим закінчився лікарняний бунт у Старокостянтинові

Сьогодні у Старокостянтинові відбулася двадцять шоста (позачергова) сесія районної ради сьомого скликання. Причиною позапланового зібрання депутатів стала ситуація, яка склалася у комунальному некомерційному підприємстві “Старокостянтинівська центральна районна лікарня”. Нагадаємо, у грудні минулого року виконувачкою обов’язків директора КНП “Старокостянтинівська центральна районна лікарня” було призначено Олену Фурсову. З таким рішенням колектив лікарні не погодився, тож уже другий місяць навколо медичного закладу вирують пристрасті.

Минулого тижня, після низки протестів, працівники райлікарні вдалися до вимушеного крайнього заходу – перекрили дорогу на в’їзді в Старокостянтинів. За словами голови районої профспілки працівників охорони здоров’я Юрія Сторожука, вимогою цього мітингу було скасування рішення районної ради про призначення в.о. директора Олени Фурсової та призначення на цю посаду до завершення конкурсу працівника закладу. 

Крім того, як повідомляє UA:ПОДІЛЛЯ, працівники Старокостянтинівської райлікарні подали позов до суду з вимогою визнати рішення райради про призначення виконуючою обов’язки директора закладу Олени Фурсової незаконним.

Крапку у скандальній справі про призначення поставили на сьогоднішній сесії райради. Її скликали з ініціативи третини депутатського корпусу, на вимогу районної адміністрації та ініціативної групи колективу райлікарні.

Як повідомляє Старкон.city, з 36 депутатів на засідання з’явилося 23, але сесійна зала була заповнена вщент небайдужими містянами. На порядку денному було два питання:

  • про ситуацію, яка склалась у КНП “Старокостянтинівська центральна районна лікарня” та скасування розпорядження голови районної ради від 16 грудня 2019 року №127 “Про призначення Фурсової О.В. виконуючим обов`язки директора комунального некомерційного підприємства “Старокостянтинівська центральна районна лікарня”;
  • про оголошення конкурсу та початок формування конкурсної комісії на зайняття вакантної посади директора комунального некомерційного підприємства “Старокостянтинівська центральна районна лікарня”.

Зважаючи на ситуацію, по першому питанню було чимало дискусій. Про нездорову ситуацію після призначення на посаду Олени Фурсової та про законність її перебування на посаді говорили: заступник голови районної державної адміністрації Людмила Гнатюк, міський голова Микола Мельничук, заступник директора лікарні з хірургічного напрямку Сергій Чесаков, заступник голови ОДА Оксана Ситницька та інші.

Після виступів представників влади та самої Олени Фурсової, депутати проголосували. Із 23 присутніх на сесії депутатів мінімум 18 повинні були віддати свій голос «за», щоб скасувати рішення райради. Результат поіменного голосування – 19 «за». Перебування на посаді Олени Фурсової припинено.

Також депутати проголосували за створення конкурсної комісії, яка подасть пропозиції щодо кандидатур на посаду директора комунального некомерційного підприємства «Старокостянтинівська центральна районна лікарня».

Тимчасово виконувати обов’язки директора, до завершення конкурсу, зобов’язали в.о. головного лікаря Дмитра Саліпу.

Офіційна інформація про оголошення конкурсу та початок формування конкурсної комісії вже з’явилася на сайті Старокостянтинівської районної ради.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter