Новини
Інфраструктура

30 років без ремонту: у хмельницькому парку оновлюють місток

Одну з алей у хмельницькому парку ім. М. Чекмана перекрили для пішоходів. Тут ремонтують місток, що веде до зоокуточка. Понад 30 років він простояв над річкою і не оновлювався жодного разу. Близько десятка років тому металеву конструкцію обшили деревом, яке з часом прогнило, а сам місток перекосився.

Не можна сказати, щоб він був аварійно-небезпечний, але точно, що не зручний для пересування, – каже начальник управління ЖКГ Василь Новачок.   

Усю стару конструкцію містка прибрали і вже встановили новий каркас. Залили нові фундаменти, подалі від берегів, зробили нову сучасну металоконструкцію з арками. Саме полотно містка планують робити дерев’яним.

Капітальний ремонт містка обійдеться в 300 тисяч гривень. Гроші на нього комунальне підприємство «Парки і сквери міста Хмельницького» витрачає власні. Це ті кошти, які сплачують підприємці за можливість торгувати у парку. Поки тривають ремонтні роботи, хмельничани обходять цю ділянку стежкою. Кажуть, що з розуміння ставляться до таких тимчасових незручностей, адже ремонт колись закінчиться, а натомість у парку з’явиться новий та безпечний місток.

Якщо погода не завадить, завершити капітальний ремонт планують за кілька днів.  

Детальніше у сюжеті МТРК Місто  

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter