Новини
Фінанси

Перерахунок вартості опалення обійдеться бюджету Кам’янця у понад три мільйони

На засіданні виконавчого комітету Кам’янець-Подільськоі міської ради вчора, 6 лютого, було прийняте рішення виділити з бюджету міста кошти, аби вирішити ситуацію з перерахунком вартості опалення для кам’янчан за січень.

Як зазначається у повідомленні прес-служби міськради, відповідно до постанови Кабміну про зменшення вартості опалення, теплопостачальники повинні здійснити перерахунок за опалення, спожите мешканцями в січні.

Аналіз витрат комунального підприємства «Міськтепловоденергія» показав, що такий перерахунок завдасть підприємству 3 мільйони 100 тисяч гривень збитків. Подібна ситуація склалася в багатьох містах України.

Крім того, сума невідшкодованої державою різниці в тарифах для КП «Міськтепловоденергія» становить понад 240 мільйонів гривень, а борг населення – понад 50 мільйонів. Це призвело до того, що у підприємства наразі відсутні будь-які обігові кошти.

Зважаючи на це, виконком прийняв рішення в подальшому при наявності коштів компенсувати МТВЕ збитки в сумі 3 мільйони 100 тисяч гривень.

Читайте також: У Нетішині встановили нові тарифи на тепло та гаряче водопостачання

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter