Новини
Екологія

Держекоінспекція перевірить кам’янецьку компанію

За дорученням Прем’єр-міністра Олексія Гончарука Державна екологічна інспекція найближчим часом проведе комплексну перевірку підприємств, які становлять небезпеку для навколишнього середовища. У списку таких підприємств  близько 200 об’єктів по всій Україні, серед яких ПАТ «Подільський цемент», що розташований у селі Гуменці Кам’янець-Подільського району.

Про це повідомляє Міністерство енергетики та захисту довкілля.

Хмельницьке підприємство відноситься до списку найбільших забруднювачів довкілля по викидах в атмосферне повітря.

Перевірки проводитимуть із залученням медіа, щоби процес перевірок був максимально прозорим та відкритим. 

У Міністерстві енергетики та захисту довкілля зазначають, що однією з найбільших проблем подібних перевірок є недопуск екоінспекції на об’єкти. Так, переконані у Міністерстві, підприємства намагаються приховати факти порушень та уникнути відповідальності за шкоду, заподіяну довкіллю.

Порушення законодавства України про охорону навколишнього середовища тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільну і кримінальну відповідальність ( ст. 68 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища»). Крім того, притягнення порушника до будь-якого виду відповідальності не звільняє винних від компенсації шкоди, заподіяної забрудненням навколишнього природного середовища та погіршенням якості природних ресурсів.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter