Новини
Бізнес

Хмельницький забудовник знову хоче облаштувати вулицю у Кам’янці

У міській раді Кам’янця-Подільського знову обговорюють концепцію вулиці Соборної. Її у владі бачать виключно пішохідною, такою, яка стане єдиним простором для відпочинку містян.

Участь в обговоренні взяв хмельницький забудовник Сергій Садовий. Нагадаємо, його проєкт будівництва підземного торгового центру після звернень кам’янчан був призупинений. Тепер інвестор прийшов з іншою ідеєю та ескізом, що передбачає зведення на цих площах п’яти наземних капітальних споруд.

Соборна – центральна вулиця Кам’янця-Подільського. Якщо ми говоримо про її благоустрій, то маємо на увазі цілісний проєкт, який би починався від проспекту Грушевського до вулиці Огієнка. Позиція міської влади чітка: Соборна має стати єдиним простором з єдиною кольоровою гамою, як у Вроцлаві, Кракові чи Гданську, наприклад. Вулиця однозначно повинна бути пішохідною, – каже заступник мера Сергій Бабій.

Найближчим часом у місті планують виділити перший мільйон на початок робіт. Також у планах – фінансово долучити до реалізації задуму підприємців, які здійснюють свою діяльність на цій вулиці.

Питання облаштування вулиці Соборної обговорять також на засіданнях містобудівної ради та депутатського клубу.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter