Новини
Духовність

У Хмельницькому створили раду капеланів

Міжконфесійна рада капеланів, створена в обласному центрі, – перша подібна в Україні. Її основна мета – духовно допомагати військовослужбовцям та їхнім сім’ям.

З 2012 року працює з військовими Архімандрит Даниїл Тарнавський працює з військовими з 2012 року. У вересні 2018 став військовим капеланом. Розповідає, хлопці на фронті бачать у ньому не лише священника, а й бойового побратима, адже з багатьма з них йому довелося побувати на сході України, взяти участь у російсько-українській війні.

Прес-офіцер Хмельницької військової частини А4239 Олексій Наконечний розповідає: капеланство у них в частині функціонує з 2017 року. У 2018-му побудували храм, який назвали на честь Нестора Солунського.

Про створену у Хмельницькому раду позаштатний капелан Хмельницької частини А0661 отець Андрій Дурдас каже: священники працюють у військових частинах та з сім’ями військових. І додає: як тут, на мирній території, люди потребують святкувати і ходити до церкви, так і на війні їм це потрібно.

Єдина відмінність, що там вони у формі. Можливо, військові навіть більше потребують уваги від священників, тому що сьогодні ти з ним, а завтра він може зустрітися обличчям зі смертю, – каже капелан.

Волонтером поїхав на Схід капелан римо-католицької церкви Микола Лучинський. Каже, зробив це, бо там служив його племінник.

Я поїхав, щоб допомогти, як волонтер, побачити все на власні очі. Я побачив хлопців, як вони живуть, що вони роблять і мені стало шкода їх. Ми багато різних речей їм привезли, але повертаючись звідти я зрозумів, що ковбасу і різні речі можуть возити інші люди, а зі словом Божим не кожен приїде. Тому вирішив, що маю туди повернутися як капелан, як священник.

Детальніше – у сюжеті UA: ПОДІЛЛЯ

Читайте також: Кам’янецького “кіборга” посмертно нагородили відзнакою

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter