Новини
Здоров’я

На Хмельницькій АЕС завершили перший етап медичного страхування

З 15 лютого 2020 року працівники Хмельницької АЕС, які виявили бажання застрахувати своє здоров’я, отримають зареєстровані договори і при необхідності можуть скористатися медичними послугами, які надаватиме страхова фірма.

За ініціативи профспілкового комітету ППО ДП «НАЕК «Енергоатом» працівникам галузі запропонували добровільне медичне страхування. Згідно зі спільним рішенням адміністрації та профспілкового комітету, кожен працівник отримає компенсацію у розмірі річного внеску за страховий поліс, але не більше 7 тисяч гривень.

Хмельницька атомна електростанція – одна із небагатьох не тільки в області, а й в Україні, установ, де кожен працюючий забезпечений повним соціальним пакетом. Найближчим часом сюди буде входити не лише гарантована відпустка, оплата лікарняних, оздоровлення, а й добровільне медичне страхування атомників за рахунок підприємства.

Це має спростити життя людини, яка захворіла, і допомогти їй уникнути певних проблем та незручностей, які виникають під час лікування. Нині в Україні прийнято низку нормативних документів, які змінили схему надання медичної допомоги населенню. Наразі більшість медичних закладів уже розробили і прийняли прейскурант платних медичних послуг.

«У попередні роки, аби ввести таку соціальну пільгу, не вистачало коштів. Наразі ж, коли Енергоатом почав працювати в умовах нового ринку електроенергії, такі кошти ми змогли акумулювати завдяки домовленості між профспілковою організацією енергокомпанії та очільником Компанії. Проведено значну роз’яснювальну роботу серед персоналу щодо необхідності медичного страхування. Як результат –3156 працівників енергопідприємства будуть соціально захищені з 15 лютого 2020 року», – розповів заступник генерального директора Хмельницької АЕС з кадрів та соціального розвитку Віктор Демидюк.

Що стосується вибору страховика, то профспілка ДП «НАЕК «Енергоатом» провела моніторинг серед відповідних компаній на ринку медичних послуг і вибрали австрійську «Уніку».

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter