Новини
Екологія

Голова Хмельницької ОДА проінспектував фабрику, яка регулярно забруднює річку

“Люди будьте надзвичайно обережними! Понінківська картонно-паперова фабрика зробила надзвичайно ВЕЛИКИЙ скид у р.Хомора!!! Протяжність нечистот вже досягла близько 5 кілометрів по руслу річки!!!! Повітря таке, що дихати неможливо!!!! Люди це просто ЖАХ!!!” – таке повідомлення з’явилося вчора, 14 лютого, на сторінці спільноти Полонне ONLINE

За словами екологів, результати постійних проб з р.Хомора показують вміст шкідливих речовин з перевищенням норм.

Аби розібратися з ситуацією на місці, голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет особисто поїхав з інспекцією до Понінки. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук:

“Ситуація є непростою та потребує додаткового ретельного вивчення та отримання висновків відповідних експертиз (забір води вже був зроблений). Проте, якщо у водах Хомори, дійсно, підтвердиться перевищення ГДК шкідливих речовин і буде встановлено, що винною за це перевищення є ПКПФ, то Державна екологічна інспекція України має вжити усіх заходів, що передбачені чинним законодавством”.

Разом з тим, як зазначає очільник області, найкращим виходом із ситуації є реконструкція очисних споруд, яку сама фабрика готова зробити за власні кошти і у найкоротші строки.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter