Новини
Фінанси

Хмельничанам пояснили, чому подорожчали платіжки за тепло

Хмельничани здивовані та обурені січневими платіжками за опалення. В той час, як Кабмін рапортує про зменшення сум за тепло у всіх регіонах, мешканці Хмельницького побачили у рахунках за перший місяць року набагато більші суми, ніж у грудні.

Комунальне підприємство «Хмельницьктеплокомуненерго» називає дві основні причини, повідомляє XM-inside.

По-перше, кажуть тепловики, дався взнаки перерахунок вартості тепла за грудень 2019-го – тоді вартість опалення та спожитої гарячої води було знижено на 12 %. Як пояснюють у “Теплокомуненерго”, показники лічильників обліку тепла за грудень 2019 року збирали з 25 листопада до 23 грудня, аби містяни могли розрахуватися з боргами до кінця року. А в у січні 2020-го показники лічильників знімались 27-28 числа. Тобто у багатьох будинках міста за послугу з централізованого теплопостачання порахували на декілька днів більше, ніж у грудні.

Друга причина – зниження температури повітря. На 2 градуси. За інформацією теплопостачальників, з 25 листопада до 25 грудня середня температура повітря становила +2 градуси. А з 25 грудня до 25 січня вона знизилася до -0,3. Кажуть, це й вплинуло на збільшення обсягу теплоносіїв для обігріву будинків.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter