Новини
Суспільство

Хмельницька єпархія ПЦУ бореться за повернення викрадених в українки дітей

Кілька тижнів тому канцелярія Керуючого Хмельницькою єпархією митрополита Антонія отримала лист з проханням підтвердити або спростувати відомості про хрещення двох дітей в канонічних межах Хмельницької єпархії. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав митрополит Антоній Махота.

Історію вірянка, яка потребує допомоги, описала в листі:

“Добридень! Мене звуть Трігорлая Надія Сергіївна. Я 16 років у шлюбі з громадянином Єгипту Ахмедом Соліманом. У 2008 році він отримав громадянство України. Ми жили на дві країни. У нас в шлюбі народилося двоє синів: Ахмед 10 років і Амір 6 років. Останні 10 років ми постійно проживали в Єгипті. Спочатку було все добре, але останні три роки в нашій родині почалися проблеми. 7 червня 2019 року мій чоловік вийшов з дому з дітьми і не повернувся. Додзвонитися чоловікові не виходило, він відключив телефон. Я звернулася в поліцію, написала заяву. Звернулася до Посольства України в Каїрі. Ніяких дій з боку поліції і Посольства не було. Я подала заяву до суду, щоб заборонити вивезення дітей з Єгипту. Потім подала документи в Прокуратуру по сімейних справах, на опікунство над дітьми. У цей момент з’явився мій чоловік і сказав, що діти живуть в США, що мені ніколи їх не розшукати. Одна думка про те, що я ніколи більше не побачу своїх дітей, мене просто вбивала. З цього дня між мною і моїм вже колишнім чоловіком пішла судова війна за дітей. Я подала заяву в суд на опікунство над дітьми і виграла його. Потім була апеляція, яку я теж виграла. Але мій колишній чоловік просто ігнорує всі рішення судів і не повертає мені дітей. Я зверталася в усі інстанції, я просила про допомогу знайти моїх дітей. Я не можу докричатися до наших чиновників. Я більше не знаю куди мені йти і що робити. Я вісім місяців не бачила своїх дітей, нічого про них не знаю. Моє материнське серце рветься на частини. Найбільше на світі я хочу обійняти своїх дітей. Я зрозуміла, що тільки молитва до Бога може мені допомогти повернути дітей. Я прошу у Бога сили пройти цей важкий шлях. І Бог дає мені надію і віру, в те, що діти повернутися до мене. Поки я живу, поки я дихаю, я буду шукати і боротися за своїх дітей”.

Як йдеться у повідомленні митрополита, з адвокатом жінки зв’язалися та надали необхідні документи для допомоги в вирішенні справи щодо повернення дітей матері.

“Ми просимо молитовної підтримки для дітей і неї. Хмельницька єпархія та правлячий архієрей особисто кожного дня спілкується з мамою діточок пані Надією, підтримуючи її духовно. В тей же час ми просимо всі компетентні органи державної влади України захистити свою громадянку та дітей – громадян України”, – йдеться у дописі.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter