Новини
Культура

“Мій Майдан” презентували у фотомузеї Хмельницького

Сьогодні у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва відкрилась виставка “Мій Майдан”. Автор робіт київський фотохудожник Юрій Гармаш.

З перших днів Революції Гідності на Майдані автор відзняв біля п’яти тисяч фотографій, зробив свого роду фотолітопис. Основним об’єктом зйомок були люди-учасники подій. Одним із перших здобутків був портрет-плакат Сергія Нігояна, зроблений рівно за місяць до смерті Героя.

“Ми є дуже сильна нація. Але внутрішня боротьба триває вже шостий рік… Молімося за тих, чиї душі полетіли на небо. Нехай їхній приклад буде для нас з вами дороговказом”, – зазначила у своєму виступі Юлія Сабій, керуюча справами виконкому Хмельницької міськради.

Варто зазначити, що представлена робота “Шевченко і Майдан” мозаїчно складається з приблизно двох тисяч авторських фотознімків і світлин загиблих Героїв Небесної Сотні взятих з інтернету. Плакат був надрукований у розмірі три на п’ять метрів і експонувався на спаленому Будинку профспілок у Києві, зараз зберігається в музеї Революції Гідності.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter